پالایشگاه قیر ارومیه شنریز

پالایشگاه قیر ارومیه شنریز

بهره‌برداری از پلایشگاه قیر ارومیه شنریز

همزمان با سفر ریاست محترم جمهور و هیات همراه به استان آذربایجان غربی آیین بهره‌برداری از پالایشگاه قیر ارومیه شن ریز مجهز به فناوی نسل سوم، با حضور مهندس قاسمی وزیر محترم راه و شهر سازی در اردیبهشت ما سال 1401 انجام شد. در این ویدئو مراحل ساخت و تجهیز پلایشگاه قیر ارومیه شن ریز به تصویر کشیده شده است.

فرآورده های تولیدی قیر در پالایشگاه قیر ارومیه شنریز

پالایشگاه قیر ارومیه شنریز با دارا بودن سیستم تولیدی پیشرفته و به روز، قابلیت تولید انواع قیر های خالص با رده های مختلف و ویژگی های متفاوت را دارد، لذا با توجه به نیاز داخلی کشور و همچنین پتانسیل کشورهای همجوار در تقاضای محصول مورد نظر، این پالایشگاه در حال حاضر  اقدام به تولید انواع قیر های خالص با ویژگی های مختلف کرده است.

پیروی و مطابقت با استاندارد های ملی و بین المللی امری الزام آور می باشد و در همین راستا کشور های مختلف از جمله در خود کشور عزیزمان ایران مشتریان برای صنعت راهسازی از قیرهای با رده های نفوذی، ویسکوزیته و عملکردی استفاده می کنند.

انواع محصولات تولیدی پالایشگاه قیر ارومیه شنریز به صورت ذیل هستند :

ما در این‌جا درباره انواع گاردریل جاده، کاربرد آنها و سایر موارد مربوط به گاردریل‌ صحبت می‌کنیم

تولید انواع قیر در پالایشگاه قیر ارومیه شنریز

همان گونه که از نام قیر مشخص است این نوع محصول بر اساس میزان نفوذ سوزن ویکات در داخل نمونه قیری که در ظرف با اندازه و حجم مشخص ریخته شده است، اندازه گیری می شود. دمای نمونه به صورت استاندارد 25 درجه سلسیوس می باشد و استاندارد این اجازه را می دهد که با توجه به شرایط محیطی محل مصرف قیر از سایر دماهای تعریف شده در استاندارد استفاده شود.

قیرهای ویسکوزیته بیشتر از اینکه گویای شرایط دمایی محل مصرف قیر باشند، میزان کارایی و گرانروی قیر و اختلاط قیر با مصالح را در کارخانه آسفالت در دماهای مختلف نشان می دهد.

ثبت سفارس

تماس با ارومیه شنریز

انواع قیرهای نفوذی، عملکردی و ویسکوزیته از تولیدات شرکت ارومیه شنریز که در صنایع مختلف کاربرد دارد. جهت ثبت سفارش تماس بگیرید.
فروش انواع قیر

مهم ترین و البته به روز ترین طبقه بندی قیر خالص براساس ویژگی عملکردی آن در دماهای مختلف می باشد.

ویژگی عملکردی، رفتار قیر خالص تحت بارهای وارده را در دماهای مختلف نشان می دهد.

به عبارت دیگر آسفالت مورد نظر در هر شرایط دمایی که مورد استفاده قرار می گیرد، بایستی نیروهای وارده بر آن را در طول عمر مفید خود به خوبی تحمل کند.

قیر های عملکردی به صورت PG XX-YY نوشته می شوند که دو عدد سمت چپ حداکثر میانگین دمای هفت روز متوالی قیر و دو عدد سمت چپ با عبارت منفی حداقل دمای پایین قیر را نشان میدهند.

آزمایشگاه و پالایشگاه قیر ارومیه شن ریز

طبقه بندی قیر با ویژگی های مختلف به خصوص تعیین عملکرد آن نیازمند تجهیزات پیشرفته و به روز است. آزمایشگاه قیر ارومیه شن ریز با دارا بودن تمامی تجهیزات مورد نیاز جهت طبقه بندی قیر از نظر نفوذی، گرانروی و عملکردی قادر به انجام این مهم است.

از آنجایی که نامگذاری قیر براساس آزمایش های انجام گرفته بر روی آن صورت می گیرد لذا دقت ، مهارت و کالیبراسیون تجهیزات مهم ترین عوامل دخیل در رده بندی قیر خالص مورد نیاز مشتری می باشند.

استفاده از تجهیزات تمام اتوماتیک و با دقت بسیار بالا در آزمایشگاه ارومیه شن ریز باعث شده است که محصولات تولیدی به محصول مورد نظر مشتری بسیار نزدیک تر شود و باعث جلب نظر و رضایت مشتری گردد.

آزمایشگاه ارومیه شن ریز در مساحتی به اندازه 200 متر مربع که تماماً توسط بهترین متریال های روز جهان قفسه بندی و کمدبندی شده است، محیطی مناسب و جادار را برای انجام آزمایشات قیر فرام کرده است.

محیط آزمایشگاه از سه قسمت کریدور 1، کریدور 2 و جزیره تشکیل شده است که چیدمان تجهیزات آزمایشگاهی به صورت مرتب و در جهت نوع فراورده قیر مورد نظر صورت گرفته است.

قیرهای مصرفی در صنعت راهسازی با توجه به نوع و شرایط آن در راهسازی به قیرهای خالص، قیرهای محلول، قیرهای امولسیونی و قیرهای اصلاح شده تقسیم می شوند.

قیر خالص چیست؟

باقی مانده پالایش نفت خام در برج های تقطیر، در فشار معمولی و خلاء و یا محصول حاصل از هوادهی باقی مانده برج تقطیر در پالایشگاه های قیر.

نفت خام از مواد مختلف تشکیل شده است که در پالایشگاه هرکدام با توجه به نقطه جوش خود از یگدیگر جدا می شوند. نفت خام تا 350 درجه سلسیوس در فشار محیط حرارت دیده تا قسمت های سبک آن مانند گاز، بنزین، نفت سفید، نفت گاز و … تبخیر شده و در قسمت پائین برج تقطیر روغن های سنگین، نفت کوره و قیر و … باقی بماند.

در اثر حرارت دادن قیر و روغن های سنگین تا دمای 400 درجه سلسیوس سایر مواد فرار از بالای برج تقطیر خارج شده و در نهایت قیر در انتهای برج تقطیر باقی می ماند.

یکی دیگر از روش های معمول برای جداسازی این ناخالصی ها روش هوادهی است که در این روش به قیر داغ در برج، هوای تحت فشار تزریق می شود که در این صورت اتم های هیدروژن موجود در مولکول های قیر با اکسیژن موجود در هوا ترکیب شده و با ناخالصی های آن از قیر جدا می شود. مواد روغنی محدود موجود در وکیوم باتوم جدا شده و قیر خالص حاصل می شود.

قیر سنگین ترین برش نفت خام و یکی از پیچیده ترین اجزای آن به شکل جامد و نیمه جامد با خاصیت ویسکو الاستیک است. قیرخالص دارای منشاء طبیعی و قطرانی نیز است ولی عمده قیر خالص مورد استفاده در صنعت راهسازی حاصل از پالایش نفت خام است.

قیر های خالص در صنعت راهسازی براساس سه ویژگی درجه نفوذ، گرانروی و عملکردی به سه دسته متفاوت تقسیم می شوند.

قیر های خالص براساس درجه نفوذ

بر اساس تعریف آزمایشگاهی، درجه نفوذ قیر، به مقدار طولی (بر حسب دهم میلی متر) که یک سوزن استاندارد آزمایشگاهی در مدت ۵ ثانیه، با تحمیل فشاری معادل ۱۰۰ گرم، به داخل قیری در درجه حرارت ۲۵ درجه سانتیگراد نفوذ نماید، گفته میشود. بعنوان مثال اگر سوزن در مدت 5 ثانیه بین 6 تا 7 میلیمتر نفوذ کرده باشد، قیر 70-60 خواهیم داشت.

یکی از مهمترین و اصلی ترین اهداف و کاربرد تعیین درجه نفوذ در قیر های دمیده و خالص، تسهیل نامگذاری و تعیین نوع قیر متناسب با شرایط اقلیمی محل مصرف قیر می باشد. طبق تجربه، هر چه آب و هوای منطقه مورد نظر گرمتر باشد، از قیرهای با درجه نفوذ کمتر ( قیر سفت مثلا 50-40 ) و هر چه آب و هوای منطقه مورد نظر سردتر باشد، از قیر با درجه نفوذ بیشتر ( قیر نرم مثلا 100-85 ) استفاده خواهد شد.

قیرهای خالص براساس درجه نفوذ طبق جدول شماره 1 و 2 استاندارد ملی ایران شماره 1-12505 تقسیم بندی می‌شوند.

سایر آزمایشات مربوط به قیر های خالص براساس درجه نفوذ شامل: تعیین نقطه نرمی، نقطه اشتعال، کشش پذیری، حلالیت، وزن مخصوص، تغییر جرم و آزمون لکه است.

قیر خالص براساس گرانروی

گرانروی یا ویسکوزیته رابطه بین تنش و آهنگ تغییر شکل یک سیال مانند قیر است. نسبت ویسکوزیته به چگالی را ویسکوزیته سینماتیک می گویند.

ویسکوزیته قیر یکی از عوامل مهم در تعیین قیر مورد نیاز در راه سازی می باشد. اصولاً هرچه ویسکوزیته قیر کمترباشد استفاده از آن برای تولید و پخش آسفالت راحت تر خواهد بود، به عبارت دیگر قیر و جابجایی آن از مخازن اصلی به مخازن اختلاط و همچنین اختلاط قیر با مصالح به سهولت انجام می پذیرد. اما ویسکوزیته با پایداری آسفالت با تغییرات دما رابطه مستقیم دارد، چنانچه ویسکوزیته قیر کم باشد، در گرمای تابستان قیر حالت خمیری به خود می گیرد و سبب مواج گردیدن آسفالت زیر بار ترافیک و قیرزدگی آسفالت می شود. از سوی دیگر اگر ویسکوزیته قیر بیش از حد مناسب باشد موجب می شود که در زمستان آسفالت دچار ترک خوردگی شده و از بین برود. همه این مشکلات سبب می شود تا تعیین ویسکوزیته قیرها اهمیتی فراوان پیدا کند.

قیرهای خالص براساس گرانروی در دمای 60 درجه سلسیوس طبق جدول شماره 1 ، 2 و 3  استاندارد ملی ایران شماره 2-12505 تقسیم بندی می شوند ؛

آزمایشات مربوط به قیر ویسکوزیته شامل گرانروی در 60 درجه سلسیوس، گرانروی سینماتیک در 135 درجه سلسیوس، درجه نفوذ، نقطه اشتعال، حلالیت، وزن مخصوص، شاخص نفوذ پذیری و آزمون لکه است.

قیر خالص براساس عملکردی

قیر عملکردی نوعی قیر است که با توجه به عملکرد آن در دماهای متناوب مختلف درجه بندی می شود.

رفتار رئولوژیکی قیر تأثیر زیادی بر رفتار مخلوط قیر دارد. قیر نقش مهمی در توانایی روسازی برای مقاومت در برابر ترک های حرارتی و خستگی ایفا می کند و به رفتار تغییر شکل دائمی کمک می کند.

یکی از نتایج این پروژه مشخصات قیر مبتنی بر عملکرد با استفاده از مجموعه جدیدی از آزمایشات است. قیر خالص عملکردی (PG) بر اساس عملکرد نشان داده شده در دماهای مختلف درجه بندی می شود. در سیستم درجه بندی Super pave ، با توجه به عملکرد آن در دماهای مختلف، طبقه بندی می شوند و به عنوان قیر درجه عملکرد (PG) نامیده می شوند.

در قیرهای PG دسته بندی براساس شناخت رفتار قیر و خصوصیات عملکردی آن انجام می شود بطوریکه  در این طبقه بندی ویژگی های متفاوت در برابر ترک خوردن و تغییر شکل دادن در اثر سرما و گرما و خستگی و پیش بینی سخت شدن قیر در محل تولید و کارخانه در هنگام تهیه آسفالت مورد توجه قرار میگیرد. همچنین میزان ترافیک و مرور زمان و سرعت بارگذاری در جاده در آن مورد توجه است.

تفاوت قیرهای PG با دیگر قیرهای اشاره شده، در شرایط حقیقی مورد استفاده در آن است بطوریکه برای استفاده مطلوب از قیر، شرایط جوی متفاوت را در نظر گرفته و خصوصاً آب و هوای محیطی در آن مورد نظر خاص است.

قیرهای PG براساس عملکرد در دماهای مختلف درجه بندی می شوند بطوریکه قبلاً بیشترین و کمترین دمای آسفالت محاسبه می شوند و بهترین قیری که در آن درجه حرارت کارکرد دارند را پیشنهاد می کند. در این روش قیر براساس مشخصات عملکردی در شرایط آب و هوایی مختلف طبقه بندی می شوند بطوریکه بتواند تغییر دائمی قیر و شکست در اثر خستگی و ترک خوردن آن در دجه حرارت های پایین را محدود کند. مثلاً برای یک قیر در شرایط آب و هوایی متوسط در هفت روز پی در پی 52 درجه سلسیوس بالای صفر تا 40 درجه سلسیوس زیر صفر طراحی می شود، بتوان دراین درجه حرارت از آن استفاده کرد در این دسته بندی هر نوع قیر با دو عدد مثبت و یک عدد منفی تعریف میگردد که عدد مثبت در آن مربوط به متوسط هفت روز دمای پی در پی بیشترین دمای روسازی در فصل تابستان و عدد منفی در آن مینیمم دمای روسازی در هفت روز پی در پی فصل زمستان برحسب درجه سلسیوس است.

قیرهای خالص براساس عملکرد طبق جدول شماره 1 ، 2 استاندارد ملی ایران شماره 3-12505 تقسیم بندی می شوند ؛

آزمایشات مربوط به قیر عملکردی شامل نقطه اشتعال، گرانروی در دمای 135 درجه سلسوس، برش دینامیکی قیر بایندر، قیر باقی مانده آزمون گرمخانه لایه نازک متحرک و آزمون پیرشدگی تحت فشار، تغییر جرم و سفتی خزشی ، سرعت تغییرات خزشی و کشش مستقیم قیر باقی مانده آزمون پیرشدگی تحت فشار می باشد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.